Menu

Menu

ForsideNyhederKalenderErhvervAdvokathuset Torsten Pedersen - Saabye-BrøndumAgerbæk EjendomshandelAgerbæk El-ServiceAgerbæk HotelAgerbæk Maskinstation & EntreprenørforretningButik TelmaMin KøbmandStudie 9ForeningerAgerbæk BorgerforeningAgerbæk ErhvervsforeningAgerbæk FDFAgerbæk lokalarkivAgerbæk SportsforeningAgerbæk UdviklingHELAMUS musikforeningSognelundens vennerInstitutionerAgerbæk skoleOm agerbækStemningsbillederKontaktUgeavisenAgerbæk på FacebookAgerbæk PodcastAgerbæk App
Agerbæk
Foto:

Gamle papirer i nye rammer

Agerbæk Lokalarkiv er midlertidigt flyttet

Pga ombygningerne, der i øjeblikket foregår på skolen, er Agerbæk Lokalarkiv blevet flyttet til midlertidige lokaler på skolen, da de gamle lokaler på skolen er blevet revet ned. Du finder nu Agerbæk Lokalarkiv på skolens gamle lærerværelse.

Efterlyser materiale fra Agerbæk
Agerbæk Lokalarkiv skriver på sin hjemmesiden at de altid er meget interesserede i at modtage/låne materiale, som direkte eller indirekte fortæller/viser noget om sognets beboere, bygninger, lokaliteter, foreninger og virksomheder i fortiden og nutiden, i dagligdag og ved specielle lejligheder. Materialet skal ikke have nogen bestemt alder, for som de siger - nyt bliver jo også gammelt en dag.

"Vi nøjes gerne med at låne materialet. Vi deponerer også gerne eksempelvis foreningsmateriale, dvs. materialet forbliver foreningens ejendom – vi registrerer og opbevarer det blot. Lokalarkivet respekterer enhver klausul, man pålægger materialet, ligesom at visse former for materiale i et tidsrum forbliver utilgængeligt for alment publikum efter gældende regler (det kunne eksempelvis være ømtålelige personlige papirer og foreningspapirer). Museumsgenstande hører dog ikke til på arkivet. Dvs. gamle redskaber, almen litteratur o. a. skal du ikke aflevere her, men på et museum! Arkivalier, der rettelig tilhører andetsteds, må du gerne aflevere på arkivet – så videregiver vi det eller henviser dig dertil," skriver lokalarkivet altså på sin hjemmeside.

Kom og mød arkivets folk
Er du interesseret i at møde folkene bag Agerbæk Lokalarkiv, kan du med fordel møde op til Agerbæk lokalarkivs generalforsamling tirsdag den 25. februar kl. 19.00 på Fristedet. Efter den formelle del er der kaffe og efter kaffen vil bestyrelsen fortælle om forskellige bygninger i Storegade. Alle er velkomne.

søndag 16 feb 2020 - Jesper Christiansen