Menu

Menu

ForsideNyhederKalenderErhvervAdvokathuset Torsten Pedersen - Saabye-BrøndumAgerbæk EjendomshandelAgerbæk El-ServiceAgerbæk HotelAgerbæk Maskinstation & EntreprenørforretningButik TelmaMin KøbmandStudie 9ForeningerAgerbæk BorgerforeningAgerbæk ErhvervsforeningAgerbæk FDFAgerbæk lokalarkivAgerbæk SportsforeningAgerbæk UdviklingHELAMUS musikforeningSognelundens vennerInstitutionerAgerbæk skoleOm agerbækStemningsbillederKontaktUgeavisenAgerbæk på FacebookAgerbæk PodcastAgerbæk App
Agerbæk
Foto:

Områdeplan for Agerbæk midtby er nu i høring

Se planen og læs om tankerne bag

Agerbæk Udvikling har sammen med en arkitekt og byplanlægger fra Varde Kommune gennem længere tid arbejdet på en ny områdeplan for Agerbæk midtby samt området fra tunnellen langs jernbanen til og med kartoffelcentralen på Debelvej. En områdeplan er ikke lovbindende, men giver en retning i forhold til kommende planlægning og udvikling af byen og det pågældende område.

Udvalget for Økonomi og Erhverv i Varde Kommune har den 27. maj 2020 godkendt forslaget til Områdeplan Agerbæk, og sendt denne i 4 ugers høring.
- Og det er her, at vi nu har brug for Agerbækborgernes hjælp, fortæller formand for Agerbæk Udvikling Hans Peter Nielsen.

Planen i Agerbæk tager bl.a. udgangspunkt i nedlæggelse af jernbanen, fastholdelse af viadukten og etablering af en sti for bløde trafikanter gennem byen og de muligheder der opstår for at skabe forbindelser på tværs af det tidligere banetrace. Derudover beskæftiger planen sig med nye centrale byggemuligheder bl.a. på Kartoffelcentral-området, åbning af det nye område mellem Debelvej og Jernbanegade og en yderligere aktivering af torvet.

Områdeplanen kan findes på Varde kommunes hjemmeside Bemærkninger til forslaget kan indsendes til Varde Kommune, Bytoften 2, 6800 Varde eller mail planogby@varde.dk senest den 28. juni 2020.

For at få Agerbæk borgernes indspark til planen, inviterer Agerbæk Udvikling til foreningens ordinære Generalforsamling efterfulgt af gennemgang af områdeplan samt efterfølgende debat.
- Datoen er sat til onsdag den 17. juni kl. 19.00, men sted og evt hvor mange der kan tilmelde sig arrangementet meldes ud senere i juni, når man kender de regler og retningslinjer vi skal efterleve i relation til covid-19, fortæller Hans Peter Nielsen.

Har du spørgsmål eller kommentarer til områdeplanen kan du kontakte Hans Peter Nielsen på facebook eller tlf. 29477674.

Se hele områdeplanen her

tirsdag 2 jun 2020 - Jesper Christiansen